ضوابط و مقررات خردکردن و شقه کردن گوشت قرمز و سفید
ضوابط ومقررات خردکردن و شقه کردن گوشت قرمز و سفید
1- شقه کردن لاشه
برای شقه کردن لاشه باید به ترتیب اولویت از روش های زیر استفاده شود :
الف-قیچی یا کاتر گوشت
ب- چوب (کنده )
چوب (کنده )گوشت باید صاف ،بدون ترک شکاف ودرز باشد و در مواقع لزوم به منظور از بین بردن شکاف های ایجاد شده تراشیده و مسطح گردد .
2-خرد کردن گوشت
جنس مناسب پیش خوان جهت خرد کردن گوشت به ترتیب اولویت عبارت است از :
الف- فلز زنگ نزن ،ترجیحا فولاد زنگ نزن stainless steel که دارای Grade غذایی است .
ب- چوب فشرده
پیش خوان جهت خرد کردن گوشت نباید از جنس موارد زیر باشد :
ال-سنگ (به ویژه سنگ تراورتن )موسوم به سنگ پیش خوان
ب- پلاستیک (از جمله تفلون )موسوم به صفحه مخصوص خرد کردن گوشت
3-شستشو وگند زدایی :
الف - یخچال ،چرخ گوشت ،پیش خوان ،چوب (کنده)باید در پایان کار روزانه شستشو وگند زدایی شوند .
ب-در پایان کار روزانه باید پس از شستشو ،یک لایه نمک روی چوب (کنده)پاشیده شود ،به طوری که سطح آن کاملا پوشیده شود