شرح مراحل بارداری به صورت هفته به هفته
شرح مراحل بارداری به صورت هفته به هفته
بارداری
سه ماهه اول زمان رشد و نمو شگفت انگیز است. در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از تخمک گذاری که در حدود 12 تا 24 ساعت است، تخمک توسط یک اسپرم بارور می شود. این اتفاق معمولا در لوله فالوپ روی می دهد در حالی که پوشش داخلی رحم یک محیط ایده آل را برای بارور کردن تخمک و تبدیل آن به جنین است. اگر باروری اتفاق نیفتد، پوشش اندومتر رحم در عادت ماهانه بعدی می ریزد. از زمانی که اسپرم و تخمک به هم متصل می شوند، یک گروه کوچک از سلول ها مشغول ساختن هویت مستقل و منحصر به فرد خود خواهند شد. جفت در هفته به هفته با آزاد کردن هورمون هایی که رشد کودک را تنظیم می کنند، نقش حیاتی در حمایت از بارداری را ایفا می کند. در این مجموعه، همراه یکدیگر 13 هفته در سه ماهه اول بارداری را مرور می کنیم. در هر کدام از این هفته ها تغییرات بدن شما و جنین را مورد بررسی قرار می دهیم و در خصوص مراقبت های تغذیه ای، بایدها و نباید ها و توصیه های مذهبی شما را آگاه خواهیم کرد.
هفته 3
هفته 4
هفته 5
هفته 6
هفته 7
هفته 8
هفته 9
هفته 10
هفته 11
هفته 12
هفته 13
سه ماهه دوم بارداری در هفته دوازدهم بارداری، جنین کاملا شکل گرفته و به شکل یک انسان درآمده است. سر او به شکل نامتعارفی به نسبت بقیه اندام او بزرگ است و اجزای صورت قابل تشخیص هستند. سه ماهه دوم زمانی است که اندام های حیاتی بدن در آن شکل می گیرند و سیستم عصبی شروع به رشد می کند.
در خلال سه ماهه دوم بارداری، جنین هر هفته از نظر اندازه و بلوغ رشد می کند. در نیمه سه ماهه دوم، بیشتر زنان قادر به درک حرکات جنین هستند. این زمانی است که بسیاری از زنان باردار شروع به شکوفایی می کنند، انرژی بیشتر دارند و در کل به نسبت قبل احساس بهتری پیدا می کنند. به نظر می رسد حالت تهوع و سرگیجه در این مرحله بهتر می شود اما هنوز برای محدود کردن حرکات بسیار زود است. در این مجموعه به همراه شما هفته های 14 تا 27 را مورد بررسی قرار می دهیم تا ببینیم در این مدت از نظر فیزیکی چه تغییراتی در شما و جنین روی می دهد، چه احساسی دارید و چطور می توانید مانند سه ماهه اول سالم بمانید.
هفته 14
هفته 15
هفته 16
هفته 17
هفته 18
هفته 19
هفته 20
هفته 21
هفته 22
هفته 23
هفته 24
هفته 25
هفته 26
هفته 27
سه ماهه سوم بارداری در سه ماهه سوم، جنین دوره های منظم فعالیت و آرامش را تجربه می کند و معمولا روشی که دراز می کشد، لگد می زند و حرکت می کند را برای پیدا کردن موقعیت مناسب در رحم تغییر می دهد. مغز و سیستم عصبی کودک شما به طور کامل شکل گرفته است و شش ها هنوز در حال رشد هستند.
برای یک مادر باردار این دوره می تواند بسیار طولانی تر از دو دوره قبل به نظر برسد. در این دوره حتی انجام کارهای کوچک و ساده هم می تواند خسته کننده باشد، خصوصا اگر مادر شاغل باشد و یا فرزندان دیگری داشته باشد. جنین هنوز به طور کامل به مراقبت و حمایت مادر نیاز دارد و اگر زودتر به دنیا بیاید به مراقبت های ویژه نیاز خواهد داشت. در فاصله زمانی میان هفته های 28 تا 40 به شما نشان می دهیم که تا چه اندازه مراحل رشد جنین در آماده کردن کودک شما برای زندگی خارج از رحم اهمیت دارد و خواهیم دید چطور تغییرات بارداری بر روی احساسات، ظاهر و حتی ارتباطات شما تاثی خواهد گذاشت. امیدواریم در این راهنمای بارداری هفته به هفته، توانسته باشیم به شما در درک و فهم چگونگی تغییرات ناشی از بارداری کمک کرده باشیم.
هفته 28
هفته 29
هفته 30
هفته 31
هفته 32
هفته 33
هفته 34
هفته 35
هفته 36
هفته 37
هفته 38
هفته 39